Profil

Team Trion's

Vort mål er at frembringe fysisk stærke og mentalt sunde brugshunde som egner sig såvel til familiehund som til brugs- og tjenestehunde.

Derfor har vi brugt mange år på at træne, studerer og afprøve forskellige blodføringer for at finde frem til de slægter og afstaminiger vi ønsker at bygge vort opdræt på.
 
Det føler vi at vi er kommet i mål med!
Vort afkom kendetegnes af at være sunde, velafbalancerede, brednervede hunde med masser af bund og belastbarhed.
 
Stress er ikke et problem i vore linjer og derfor er hundene generelt gode til at finde ro, når de er hjemme. I arbejdssituationer er de "på" og yderst bestemte, men stadig "i hånden"/styrbare.
 
Vi går langt uden om de spidsnervede hunde, der kører 180 km/t - i stress... det er ikke sundt for hundene og det er jo velkendt at stress blokerer for indlæring. Vi sympatiserer ikke med de metoder der nødvendigvis må tages i brug for at trænge ind  til en stress-hund. En brednervet hund, har meget nemmere ved indlæring og ved at bevare et køligt overblik og få afkodet forskellige situationer korrekt..
 
Nogle påstår at brednervede hunde er kedelige og uegnede til konkurrencer. Det er ikke korrekt, men vidner nok snarer om de pågældenes manglende evner til at  arbejde med hund :-) Hvis det i virkeligheden er en turbo-malinois man vil have, ja, så skal man da købe sådan én og ikke agitere for at avle schæferen hen til noget den aldrig har skullet være.
 
Hvad skal schæferen så være? Ja, det finder man det præcise svar på i  FCI Standard Nr. 166 som præcist beskriver schæferens fysik og væsen.:
 
FCI Standard Nr. 166
Væsen: Schæferhunden skal i sit væsen være harmonisk, nervefast, selvsikker, absolut frimodig og (når den ikke er bragt i affekt) fuldstændig fredelig, og samtidig være opmærksom og let at føre. Den skal besidde mod, kampdrift og hårdhed for at være egnet som ledsagehund, vagt-, forsvars- og tjenestehund samt som hyrdehund/vogterhund.
 
Diskvalificerende fejl: a) Væsenssvage, bidske eller nervesvage hunde. - og
h) Hunde med mere end 1 cm over- eller understørrelse i forhold til 60-65 cm for hanner og 55-60 cm for tæver.
-den fulde tekst kan med fordel googles. 
 
 
 
 
 
Kennel Team Trion's. CVR 40 69 98 99  | Tlf.: 31 90 37 06